IMPLANTATER:

Har du brug for at få lavet et tandimplantat?

Hos Tandklinikken Lille Torv,  laver vi tandimplantater med kendte og veldokumenterede implantatsystemer.

Et tandimplantat er en kunstig tandrod, der placeres i knoglen. Det er som udgangspunkt lavet i titanium. Implantatet kan isættes i samme seance som en tand fjernes (immediat), men som oftest anbefaler vi, at tanden først fjernes og så afvente 2-6 måneder før isætning af et tandimplantat.

Er knoglen manglende eller sparsom i området, kan det være nødvendigt at bygge noget knogle op først. I overkæben gøres det oftest med et såkaldt sinusløft, hvor bunden af bihulen  løftes, så der er plads til et tandimplantat i den nødvendige størrelse. Ved større knoglerekonstruktioner, høster vi knogle fra underkæben eller ydersiden af kindbenet.

Et tandimplantat har form som en skrue, og har normalt en diameter på 3-6 mm. og en længde på 7-16 mm. Efter implantatet er isat, skal der gå 2-6 måneder, før det har integreret sig i kæbeknoglen. I helingsperioden skal du forvente løbende kontrol efter behov, og det er vigtigt at overholde disse, så vi løbende kan holde øje med forløbet, og at implantaterne sætter sig ordentligt fast (osseointegrerer) i knoglen. Når implantatet sidder fast i knoglen, kan vi gå videre med aftryk til hhv. tandkroner/tandbroer eller protesebehandling. Har man helproteser, er tandimplantater med tryklåssystem (Locator’s) en rigtig god løsning til at få løse proteser til at sidde godt fast.

Pris og kvalitet hænger sammen. Vi bruger kun kendte og veldokumenterede implantatsystemer, som vi ved fungerer, og som vi kan få reservedele til resten af livet. Der findes et hav af kopiprodukter, som på indpakningen ligner andre kendte mærker, men ikke er lige så gennemtestede.

Hvad kan gå galt, og hvor længe holder et tandimplantet?

Et tandimplantat har som udgangspunkt en god prognose, og over 95% af alle implantater sidder der stadigvæk efter 10 år.

De værste risikofaktorer ved implantatbehandling er fx tobaksrygning, sukkersyge og knogleskørhed.

Alle disse faktorer øger risikoen for, at implantatet ikke vokser fast, og at det senere kan gå løst og falde ud. I sjældne tilfælde vokser implantatet ikke fast, eller kroppen afstøder det. Sker dette, fjerner tandlægen implantatet. Hullet vokser sammen i løbet af nogle måneder, hvorefter tandlæge/tandkirurg kan isætte et nyt tandimplantat samme sted – eller evt. vælge en anden placering af implantatet, hvis der er et gunstigere ”site”.

Du kan få betændelse omkring et tandimplantat som gør, at implantatet kan mistes. Det er derfor meget vigtigt, at det børstes og holdes rent, og at du overholder de anbefalinger, din tandlæge giver dig.

Betændelse i støttevævet (periimplantitis) og hvordan det behandles

Selvom over 95% af alle tandimplantater stadig sidder der efter 10 år, kan der på et tidspunkt opstå betændelse i tandkødet omkring implantatet (perimucositis). Bliver det ikke opdaget og behandlet i tide, vil det udvikle sig yderligere og i værste fald medføre tab af knoglen omkring implantatet.

Som altid er forebyggelse det vigtigste, så hyppig kontrol og hygiejneinstruktion er det vigtigste for at undgå lokal betændelse omkring et tandimplantat.

Hvordan behandles det så, hvis uheldet er ude?

Behandlingen med den bedste prognose er brug af kirurgi, knoglesubstitutter og membranbehandling.

Ved det kirurgiske indgreb, renses implantatoverfladen og knoglen rekonstrueres/opbygges med knogle/knoglesubstitut og membran.

Samtidigt ser det ud til, at en ru implantatoverflade bedre kan re-osseointegreres end glatte overflader.

Konklusionen er, at et tandimplantat skal holdes rent, og de vejledende anbefalinger fra tandplejere og tandlæger skal tages seriøst. Er uheldet ude, så skal kirurgi igangsættes hurtigst muligt.

Kontakt os for at høre om mulighederne for et tandimplantat

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du ønsker mere information om mulighederne for et tandimplantat. Vi besvarer gerne de spørgsmål, du måtte have.

Ring og book tid på telefon: 56 95 24 66 eller skriv til e-mail: klinik@tandklinikkenlilletorv.dk.

Om Tandklinikken Lille Torv​

​Hos os på Tandklinikken Ll. Torv  får du en grundig og professionel behandling. Vores team af tandlæger og tandplejere vil forsøge at tage godt imod dig, - i en afslappet og hyggelig atmosfære. Vi vil gerne gøre din tandbehandling til en god og positiv oplevelse.

kontakt os

Telefon: ​56 95 24 66